86 84 70 70      Se åbningstider

Øl

Vi forhandler øl fra Virklund Bryghus og Grauballe Bryghus, som er lokale bryghuse. Derudover forhandler vi også øl fra Hornbeer Bryghus på Nordsjælland.

Virklung Bryghus startede i 2005. De laver alt deres øl selv – brygning, tapning og etikettering foregår på bryghuset i Virklund lige syd for Silkeborg.

Alle øllene er brygget af udsøgt malt, humle, vand og gær, uden brug af filtrering eller pasteurisering. De værner om de traditioner og teknikker, der sikrer frisk og velsmagende øl med et behageligt brus. Øllet fuldmodner på flasken, hvilket giver et let bundfald. Skænk forsigtigt så bundfaldet bliver i flasken og gerne med højt skum, så alle smagsnuancer frigives. Øllet bør nydes afkølet til mellem 8 og 10 grader.

Efter familiens 37 år i ølbranchen besluttede vi os for at starte et nyt kapitel med vores egen bryg af bryggermester Poul Erik Palm. Dette blev til klosterbryggeriet, hvor vi bryggede vores første øl i 2008.

Vi har fokus på den gode smag, hvilket kommer til udtryk i de øl, vi har udviklet. Øllene er fyldige og smagfulde, og er for os et udtryk for “når øl er bedst…….!”. Øl skal i vores optik være en nydelse for både øjne, næse og mund. Derfor er vores smukke etikker “familiebrygget” af designer Ann Linn Palm Hansen.

Vores mål er at udvikle øl, hvor man virkelig kan smage og dufte humlen og malten, som er grundelementerne i en øl. Derfor udvælger vi altid de bedste råvarer, der så vidt som muligt er nordiske og økologiske. Vi lejer brygkapacitet på danske bryghuse, for at kunne skabe vores fantastiske øl.

Tradition betyder meget for klosterbryggeriet. Derfor er vi glade for at Øm Kloster, Skanderborg Museum og Kulturarvsstyrelsen har givet os mulighed for at tage den gode historie om øl op, som er foregået på Øm Kloster. Historierne har givet navne til de fleste øl fra os, hvilket bl.a. indbefatter Svendeøl, Årsøl og Hamborgøl, som blev lanceret i foråret 2008.