86 84 70 70      Se åbningstider

Okse- og kalvekød fra kødkvæg

Skovgaard tilbyder mørt, saftigt og yderst velsmagende kalve- og oksekød. I naturskønne omgivelser lige syd for Silkeborg græsser vores eget kødkvæg. Når det bliver alt for koldt om vinteren, går kvæget i en løsdriftstald, indtil det igen kan komme ud på saftigt græs. Om vinteren lever kvæget af grovfoder med blandt andet majs, græs og korn.

Vi kan derfor give fuld sikkerhed for, at der ikke er anvendt nogen form for tilsætningsstoffer eller vækstfremmere og give garanti for god dyrevelfærd.

Vi har kødkvæg af flere forskellige racer: Black Angus, Limousine, Blåkvæg. Af nogle af vores kødkvæg laver vi krydsninger, for at få lige netop den fedtmarmorering vi ønsker.

Kødkvæget bliver, ligesom frilandsgrisene, slagtet på et lille slagteri tæt på Skovgaard for at undgå lang transporttid og stressede dyr. Kalvene bliver slagtet, når de er mellem 6-9 måneder gamle.

Alt vores oksekød er kroghængt. Det vil sige, at kødet hænger i vores eget kølerum og modner til det er klar til opskæring. Typisk modner det 3 uger for at opnå den bedste kvalitet i forhold til smag og mørhed.

Bestilling

Brug nedenstående formular til at sende din bestilling afsted.

Ved bestilling er kødet klar til afhentning i gårdbutikken på det ønskede tidspunkt. I slagterafdelingen har vi altid et stort sortiment klar, men ved større indkøb – og i hvert fald ved storkøb – er det en god ide at bestille inden du besøger os.

    Afhentningsdato:

    Oksefars max. 10% fedt, afhentet friskhakket i 5 kg poser

    70,-

    Oksefars max. 10% fedt, afhentet friskhakket i 1 kg poser

    95,-

    Tartar max. 5% fedt – af skært kød

    150,-

    Gullash

    150,-

    Bøf stroganof

    150,-

    Nyretapper

    210,-

    Bovsteg m/ben

    95,-

    Grydesteg af tykkam u/ben

    130,-

    Tværreb

    60,-

    Ossobuco

    110,-

    Oksebryst

    130,-

    Flanksteak

    210,-

    Benløse fugle

    180,-

    Engelsk bøf af tyksteg

    300,-

    Mørbrad afpudset

    500,-

    Tournedos

    500,-

    T-Bone steak

    300,-

    Hverdagssteak af inderlår

    200,-

    Cote de beuf

    300,-

    Entrecote

    300,-

    Filetsteg

    300,-

    Ribeye marmoreret filetsteak

    350,-

    Roastbeef inderlår

    210,-

    Culottesteg

    250,-

    Cuvette

    190,-

    Oksekæber

    210,-

    Hojrebssteg

    300,-

    Iron steak

    210,-

    Grill steg

    199,-

    Okse spareribs

    70,-

    1/4 kalv af kødkvæg ca. 50-60 kg, finparteret, lige klar til fryseren

    65,-

    1/4 kødkvæg ca. 70-85 kg, finparteret, lige klar til fryseren

    63,-

    Oksefars max 10 % fedt, 5 kg

    350,-