86 84 70 70      Se åbningstider

Okse- og kalvekød fra kødkvæg

Skovgaard tilbyder mørt, saftigt og yderst velsmagende kalve- og oksekød. I naturskønne omgivelser lige syd for Silkeborg græsser vores egne kødkvæg. Når det bliver alt for koldt om vinteren, går kvæget i en løsdriftstald, indtil de igen kan komme ud på saftigt græs. Om vinteren lever de af grovfoder med blandt andet majs, græs og korn.

Vi kan derfor give fuld sikkerhed for, at der ikke er anvendt nogen form for tilsætningsstoffer eller vækstfremmere og give garanti for god dyrevelfærd.

Vi har kødkvæg af flere forskellige racer: Black Angus, Limousine, Blåkvæg. Af nogle af vores kødkvæg laver vi krydsninger, for at få lige netop den fedtmarmorering vi ønsker.

Kødkvæget bliver, ligesom frilandsgrisene, slagtet på et lille slagteri tæt på Skovgaard for at undgå lang transporttid og stressede dyr. Kalvene bliver slagtet, når de er mellem 6-9 måneder gamle.

Alt vores oksekød er kroghængt. Det vil sige, at kødet hænger i vores eget kølerum og modner til det er klar til opskæring. Typisk modner det 3 uger for at opnå den bedste kvalitet i forhold til smag og mørhed.

Bestilling

Brug nedenstående formular til at sende din bestilling afsted.

Ved bestilling er kødet klar til afhentning i gårdbutikken på det ønskede tidspunkt. I slagterafdelingen har vi altid et stort sortiment klar, men ved større indkøb – og i hvert fald ved storkøb – er det en god ide at bestille inden du besøger os.

    Afhentningsdato:

    Oksefars max. 10% fedt, afhentet friskhakket i 5 kg poser

    70,-

    Oksefars max. 10% fedt, afhentet friskhakket i 1 kg poser

    95,-

    Tartar max. 5% fedt – af skært kød

    145,-

    Gullash

    145,-

    Bøf stroganof

    145,-

    Nyretapper

    199,-

    Bovsteg m/ben

    90,-

    Grydesteg af tykkam u/ben

    120,-

    Tværreb

    50,-

    Ossobuco

    100,-

    Oksebryst

    120,-

    Flanksteak

    199,-

    Benløse fugle

    170,-

    Engelsk bøf af tyksteg

    280,-

    Mørbrad afpudset

    480,-

    Tournedos

    480,-

    T-Bone steak

    280,-

    Hverdagssteak af inderlår

    190,-

    Oksekoteletter

    280,-

    Entrecote

    280,-

    Filetsteg

    280,-

    Ribeye marmoreret filetsteak

    320,-

    Roastbeef inderlår

    190,-

    Culottesteg

    230,-

    Cuvette

    170,-

    Oksekæber

    190,-

    Hojrebssteg

    280,-

    Iron steak

    199,-

    Grill steg

    199,-

    Iron steak

    199,-

    1/4 kalv af kødkvæg ca. 50-60 kg, finparteret, lige klar til fryseren

    65,-

    1/4 kødkvæg ca. 70-85 kg, finparteret, lige klar til fryseren

    63,-

    Oksefars max 10 % fedt, 5 kg

    350,-