86 84 70 70      Se åbningstider

Okse- og kalvekød fra kødkvæg

Skovgaard tilbyder mørt, saftigt og yderst velsmagende kalve- og oksekød. I naturskønne omgivelser lige syd for Silkeborg græsser vores eget kødkvæg. Når det bliver alt for koldt om vinteren, går kvæget i en løsdriftstald, indtil det igen kan komme ud på saftigt græs. Om vinteren lever kvæget af grovfoder med blandt andet majs, græs og korn.

Vi kan derfor give fuld sikkerhed for, at der ikke er anvendt nogen form for tilsætningsstoffer eller vækstfremmere og give garanti for god dyrevelfærd.

Vi har kødkvæg af flere forskellige racer: Black Angus, Limousine, Blåkvæg. Af nogle af vores kødkvæg laver vi krydsninger, for at få lige netop den fedtmarmorering vi ønsker.

Kødkvæget bliver, ligesom frilandsgrisene, slagtet på et lille slagteri tæt på Skovgaard for at undgå lang transporttid og stressede dyr. Kalvene bliver slagtet, når de er mellem 6-9 måneder gamle.

Alt vores oksekød er kroghængt. Det vil sige, at kødet hænger i vores eget kølerum og modner til det er klar til opskæring. Typisk modner det 3 uger for at opnå den bedste kvalitet i forhold til smag og mørhed.

Bestilling

Brug nedenstående formular til at sende din bestilling afsted.

Ved bestilling er kødet klar til afhentning i gårdbutikken på det ønskede tidspunkt. I slagterafdelingen har vi altid et stort sortiment klar, men ved større indkøb – og i hvert fald ved storkøb – er det en god ide at bestille inden du besøger os.

    Afhentningsdato:

    Oksefars max. 10% fedt, afhentet friskhakket i 5 kg poser

    85,-

    Oksefars max. 10% fedt, afhentet friskhakket i 1 kg poser

    105,-

    Tartar max. 5% fedt – af skært kød

    165,-

    Gullash

    165,-

    Bøf stroganof

    165,-

    Nyretapper

    230,-

    Bovsteg m/ben

    100,-

    Grydesteg af tykkam u/ben

    140,-

    Tværreb

    65,-

    Ossobuco

    120,-

    Oksebryst

    145,-

    Flanksteak

    230,-

    Benløse fugle

    200,-

    Engelsk bøf af tyksteg

    330,-

    Mørbrad afpudset

    530,-

    Tournedos

    530,-

    T-Bone steak

    330,-

    Hverdagssteak af inderlår

    220,-

    Cote de beuf

    330,-

    Entrecote

    330,-

    Filetsteg

    330,-

    Ribeye marmoreret filetsteak

    380,-

    Roastbeef inderlår

    230,-

    Culottesteg

    275,-

    Cuvette

    200,-

    Oksekæber

    230,-

    Hojrebssteg

    330,-

    Iron steak

    230,-

    Grill steg

    220,-

    Okse spareribs

    75,-

    1/4 kalv af kødkvæg ca. 50-60 kg, finparteret, lige klar til fryseren

    65,-

    1/4 kødkvæg ca. 70-85 kg, finparteret, lige klar til fryseren

    63,-

    Oksefars max 10 % fedt, 5 kg

    395,-